Nokia'dan akıllı ev platformu

|

Nokia, cep telefonundan kontrol edilebilecek akıllı bir ev platformu geliştiriyor. Nokia Home Control Center (ev kontrol merkezi) adı verilen platform, ev ağ servisleri ve çözümlerinde yeni bir çağ açmayı hedefliyor. Ayrıca Nokia’nın Home Control Center’ı ev çözümleri ve enerji yönetim sistemlerinin yanı sıra geleceğin güvenlik sistemlerinin tabanını da oluşturabilir.

Açık olan platform, üçüncü partilerin kendi akıllı ev çözümlerini ve servislerini geliştirmelerine de olanak tanıyacaktır. Platform üzerinde kurulu tüm çözümler, bilgisayarların yanı sıra bir cep telefonu veya akıllı telefon üzerinden kontrol edilebilecek. Mesela kullanıcılar, elektrik kullanımlarını görüntüleyebilecek veya kontrol edebilecekler, istedikleri cihazları açıp istediklerini uzaktan da olsa kapatabilecekler. Isıtma olsun, güvenlik olsun ev içinde bulunan tüm sistemler Nokia platformuna bağlanabilecektir.

Nokia Home Control Center, 2-3 Aralık 2008 tarihinde ilk defa olarak Barcelona’da yapılacak olan Nokia World etkinliğinde gösterilecek ve 2009’un sonlarına doğru reklam amaçlı kullanılmaya başlanması bekleniyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
.