Chrome evrim geçiriyor

|

Chrome çıkalı birkaç ay oldu ancak Firefox ve IE gibi çok üst seviyedeki rakipleri için şimdiden önemli bir tehdit olmaya başlamıştır. Özellikle sade arayüzü, hızı ve Google ürünü olması yüzünden tercih edildiği belirtilen yeni Chrome'un yine de eksik yönleri yok değil. Bunlardan biri ise tarayıcının sabit özellikleri dışında kendini geliştirecek eklentilere izin vermiyor olması olarak gösterilmiştir.

Şimdilerde Chrome'un, Firefox'un izini takip etmeye karar verdiği açıklanmıştır. Chrome kullanmayanların yüzde 19'unun Chrome'u özellikleri genişlemediğinden dolayı tercih etmedikleri ortaya çıkınca Google, harekete geçti ve yazılım geliştiricileri Chrome'a eklenti geliştirmeleri yönünde teşvik etmiştir.

Chrome'a yakın bir zamanda çıkması beklenen ve Google tarafından istenen eklentiler şöyle sıralanıyor. Bookmark ve yönlendirme araçları; Delicious Toolbar, StumbleUpon, web tabanlı geçmiş. İçerik gelişimi; Skype uzantısı (tıklanabilir telefon numaraları), RealPlayer uzantısı (video kaydetmek için), Autolink (micro verileri kaydetmek için; adress, telefon numaraları vb.). İçerik süzgeci; AdBlock, Flashblock, "privacy control", "parental control". Download yardımcıları; video yardımcı uygulamaları, download hızlandırıcılar, DownThemAll, FlashGet. Özellikler; ForecastFox, FoxyTunes, Web Of Trust, GooglePreview, BugMeNot.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
.